News

Izlozba
IZLOŽBA RADOVA KATJE KOZJEK VARL

U maloj galeriji Dvora Trakošćan 06.11.2013. otvorena je izložba slovenske slikarice Katje Kozjek Varl. Izloženo je 30-tak djela slikarice koja živi i radi u Mariboru.  Prevladavaju mješana tehnika i akril na platnu, a slikarstvo Katje Kozjek Varl sastoji se od nekoliko elemenata: naglašeni estetizam, suglasnost boja, intuitivnost te maštovite dimenzije. Izložba ostaje otvorena do 06.12.2013.

FESTIVAL MOTORA I ROCK'N'ROLLA

Trakošćan i njegovo prelijepo, prirodno okruženje domaćin je 6. festivala motora & rock'n' rolla koji će se održati od 28. do 30. lipnja.
Sve renomiraniji i ugledniji moto & rock festival u proteklim je godinama okupio ponajbolje bendove koje nudi naša rock scena, a posjetilo ga je oko 20.000 ljudi.
Glazbeni dio festivala bit će stilski šarolik i u njemu će većina posjetitelja moći pronaći ponešto za sebe, a kao glavni bend prve večeri, u petak, nastupit će riječki super-maheri Belfast Food, koji će na trakošćansku poljanu u beskrajno veseloj atmosferi donijeti duh irske tradicionalne glazbe. Društvo će im praviti Bad Mushrooms, momci koji su 'tesali' zanat svirajući obrade nekih od najvećih imena rock i hard rock glazbe.
U subotu će se uz slovenski Creedence Clearwater Remember, jedan od najboljih Creedence Clearwater Revival tribute bendova regije, makar i mislima moći vratiti u legendarne šezdesete s nezaboravnim pjesmama poput "Proud Mary" ili "Bad Moon Rising", neuništivi duh rockabillya donijet će Zagrepčani B & The Bops, a svojih će veselim pjesmama i uvijek dobrim raspoloženjem večer zatvoriti country otkačenjaci Picksiebner, koji ove godine slave okruglu brojku – desetljeće postojanja.

Dvor Trakoscan
DVOR TRAKOŠĆAN / Subota, 12. listopada 2013. u 12 sati.

Leopold Ebner: Rondo pastorella u G-duru
Adagio con Espressione u Es-duru
Varijacije u G-duru
Andante Cantabile u C-duru
Adagio Ariosso u A-duru

Comte Charles Keglevich (Carl Grafen von Keglevich): Cinq Quadrilles (D-dur, A-dur, D-duru, F-dur, D-duru)
Walzer mit Trio und Coda (D-dur, A-dur, D-dur, A-dur, D-dur)
Klavir je Conrad Graf sagradio 1835. godine a restaurirao 2008. godine Ljubomir Gašparović.
Ulaz besplatan!

PRVI SVIBANJSKI IZLET

Proljeće vas poziva da duboko udahnete i krenete na izlet u Trakošćan, na tradicionalnu manifestaciju Prvi svibanjski izlet!
I dok u odajama drevnog trakošćanskog dvorca još i danas možete osjetiti sjene života stare grofovske obitelji Drašković, u podnožju vas očekuje pravi život bednjanskoga puka - parada tradicionalnih obrtnika, glazbenika i umjetnika stvorit će atmosferu koja pršti veseljem davnih dana. Predvodnici su, naravno, bednjanski Kavaliri.