Novosti

                                     

Novosti

Izložba
IZLOŽBA
GORDANA KOVAČIĆ I SLAVEN MACOLIĆ
22.11.2018.

Dvor Trakošćan Vas poziva na otvorenje izložbe Gordane Kovačić i Slavena Macolića koje će se održati u četvrtak, 22. studenog 2018. u 18 sati u galeriji Dvora Trakošćan.

Varaždinski slikari i supružnici  Gordana Kovačić i Slaven Macolić diplomirali su na interdisciplinarnom studiju ALU i Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu, nakon čega su nastavili poslijediplomski studij u Kasselu, u klasi Dorothee von Wintbeim. Studijski su boravili u mnogim europskim gradovima, priredili više desetaka samostalnih izložbi i sudjelovali na mnogim likovnim manifestacijama u zemlji i inozemstvu. Žive i stvaraju u Varaždinu.

Autor izložbe je likovni kritičar Marijan Špoljar.


 

Izložba Trakošćan
IZLOŽBA
4 AUTORA IZ ZBIRKE POHIŽEK
21.09.2018.-21.10.2018.

Dvor Trakošćan Vas poziva na otvorenje izložbe „4 autora iz Zbirke Pohižek“ koje će se održati u petak, 21. rujna 2018. u 18 sati u galeriji Dvora Trakošćan.

Stjepan Pohižek postao je zadnjih godina nezaobilazno ime u kolekcionarskim krugovima koje uvelike doprinosi dinamičnosti likovne izlagačke scene. Prošlogodišnjom izložbom u prostorima trakošćanske galerije obuhvaćena su djela preko sto pedeset autora iz njegove kolekcije. Bio je to izbor koji je pokušao dati uvid u Pohižekov cjelokupan fundus. Ovime manje opsežnim izložbenim projektom izdvojena su četiri generacijski i stilski različita autora, afirmirani umjetnici iza kojih su brojni nastupi pred publikom. Publici će se predstaviti djela Maje Vukine Bogović, Slavka Marića, Krešimira Nikšića i Darka Tomića.

Izložba ostaje otvorena do 21. listopada 2018.

Koncert

Koncert povodom Varždinskih baroknih večeri

Subota, 22. rujna, 11.00 sati

Dvorac Trakošćan, Viteška dvorana
https://vbv.hr/…/hidemi-suzuki-clanovi-orchestra-libera-cl…/

 


 
Koncert

U nedjelju 28.05.2017. s početkom u 12 sati u glazbenom salonu "Dvora Trakošćan" održati će se koncert. Na obnovljenom povijesnom glasoviru (pianoforte) Conrada Graffa iz 1835. godine svirati će profesor Emin Armano. Na programu će biti klavirske sonate Leopolda Koželuha(1747.-1818.), bečkog skladatelja čeških korijena.
Program:

Klavirske sonate Leopolda Koželuha

Sonata u D-duru
Allegro
Adagio
Allegro

Sonata u a-molu
Allegro
Andantino con Variazioni

Sonata u Es-duru
Allegro
Larghetto alla Siciliana
Rondeau Allegro con fuoco