Novosti

                                     

Novosti

Izložba

IZLOŽBA

SLAĐANE MATIĆ TRSTENJAK

I

MARIJANA MIRTA

„DISKUSIJA“

17.05.- 01.07.2019.

Dvor Trakošćan, Hrvatsko kulturno društvo Maribor i Hrvatsko-slovensko društvo prijateljstva općine Bednja pozivaju Vas na otvorenje izložbe slikarice SLAĐANE MATIĆ TRSTENJAK i kipara MARIJANA MIRTA pod nazivom „DISKUSIJA“. Otvorenje će se održati u petak, 17. svibnja 2019. u 18 sati u Galeriji Dvora Trakošćan.

SLAĐANA MATIĆ TRSTENJAK rođena je 29. srpnja 1985. godine u Doboju (BiH). Školu primijenjenih umjetnosti u Sarajevu je završila 2004. godine. Magistrirala je u slikarskoj klasi prof. Antuna Borisa Švaljeka 2010. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu – Sveučilište u Mostaru. Članica je: HDLU-a, ULUBiH-a, DLUM-a, ZSDLU-a. Do sada je imala preko devedeset skupnih i dvadesetak samostalnih izložbi. Živi i stvara u Mariboru kao samozaposlena u kulturi RS.

MARIJAN MIRT rođen je 1975. godine u Zagrebu. Maturirao je u Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna u Zagrebu na odjelu kiparstva. Diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. Mire Vuce i prof. Roberta Emila Tanaya. Godine 2000. preselio se u Maribor gdje je 2003. godine postao aktivnim članom DLUM-a. Dobio je brojne nagrade i priznanja, između ostalog zlatnu medalju za kiparstvo na Salon des Beaux Arts du Carrousel (Louvre) 2017., simpozij Penza 2009. i 2010. (Rusija). Uz kiparstvo bavi se slikarstvo, računalnim oblikovanjem, fotografijom i likovnom pedagogijom.

Izložba ostaje otvorena do 01. srpnja 2019. godine.


 

Noć muzeja 2019 Trakošćan
NOĆ MUZEJA 01. 02. 2019. TRAKOŠĆAN 18.00-24.00

Muzej Dvor Trakošćan tradicionalno sudjeluje s raznovrsnim programom u manifestaciji Noć muzeja. Nadamo se da će se posjetitelji i ove godine uputiti prema Trakošćanu te doživjeti dvorac u drugačijem ozračju.

Tema Noći muzeja 2019. godine je „Muzej – inovacije i digitalna budućnost“, pa  će gostima u sklopu te teme biti prezentiran audio-vizualni vodič Smart guide na način da će se putem vlastitih pametnih telefona moći upoznati s prošlošću dvorca, njegovim stalnim postavom i  poučnom stazom oko jezera zvanom „Put vila''

Udruga Plemićka mladež iz Zaprešića priredila nam je scenski nastup te će dočarati život u dvorcu kroz prošlost: kostimirana družina oživjeti će povijesne osobe iz obitelji Drašković, a dvorska luda će zabavljati posjetitelje. Rotary Club Trakošćan organizirat će humanitarnu akciju Novčić nade u cilju prikupljanja novčanih priloga za udomljenu djecu iz Ivanca.

Naravno, ni ovogodišnja Noć muzeja neće proći bez glazbe, pa će na južnoj terasi dvorca nastupiti sastav Kavaliri. KUD Josip Genc iz Bednje u dvorskoj kuhinji pripremati će tradicijske pogače "bicikline", a u podnožju dvorca u galerijama Dvora Trakošćan moći će se razgledati izložba akademskih slikara iz Varaždina, Gordane Kovačić i Slavena Macolića.

Link na službene stranice manifestacije Noć muzeja

Izložba Siniša Vugrek

IZLOŽBA SINIŠE VUGREKA
SVIJET METALNIH SKULPTURA
4. travnja – 30. svibnja 2019.
Galerija Dvora Trakošćan

Dvor Trakošćan i Siniša Vugrek pozivaju Vas na otvorenje izložbe Svijet metalnih skulptura u četvrtak, 4. travnja 2019. u 18 sati u Galeriji Dvora Trakošćan.

Siniša Vugrek svestrani je umjetnik i konstruktor osebujnog stila te jedan od najinteresantnijih skulpturista koji su se pojavili posljednjih godina u Hrvatskoj i Europi. Ovaj atipični umjetnik stalno je ispred svog vremena radeći uvijek nešto novo i neviđeno, od bicikala, motora, automobila, pa sve do skulptura. Njegov život su umjetnost, glazba i stvaranje inovacija.

Izložba ostaje otvorena do 30. svibnja 2019.

Izložba Siniša Vugrek

Izložba Siniša Vugrek
 


 
Koncert

U nedjelju 28.05.2017. s početkom u 12 sati u glazbenom salonu "Dvora Trakošćan" održati će se koncert. Na obnovljenom povijesnom glasoviru (pianoforte) Conrada Graffa iz 1835. godine svirati će profesor Emin Armano. Na programu će biti klavirske sonate Leopolda Koželuha(1747.-1818.), bečkog skladatelja čeških korijena.
Program:

Klavirske sonate Leopolda Koželuha

Sonata u D-duru
Allegro
Adagio
Allegro

Sonata u a-molu
Allegro
Andantino con Variazioni

Sonata u Es-duru
Allegro
Larghetto alla Siciliana
Rondeau Allegro con fuoco